Van Ligten en van der Poel – Forever 27

De 27 club, Forever 27 is de benaming voor een groep van legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden werd het verband voor het eerst gelegd en een club gesuggereerd. Later voegden o.a. Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse, Jeff Buckley en met terugwerkende kracht bluesgitarist Robert Johnson zich tot de club. In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik.  

Musici die velen hebben geïnspireerd en nog steeds tot de verbeelding spreken. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+) die er voor gekozen hebben songs van deze club 27 te spelen en samen het theater in te gaan. Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert. Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve Bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice.

Forever 27 is een uniek concept dat qua bezetting klein is, maar muzikaal zeer groots. Nooit eerder is de 27 club op deze wijze gebracht. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

Erwin van Ligten, zijn wortels hebben een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek en dat maakt hem de creator van zijn eigen unieke stijl. Hij werkte met velen, zoals Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Julya Lo’ko, Frederique Spigt, Michel van Dijk, the Alessi Brothers en Berget Lewis. Hij produceerde albums voor Cees Meerman, Julia Lo’ko, Astrid Seriese en Micheline van Hautum. Erwin heeft 3 solo albums op zijn naam staan: Twisted Logic, Kroncong Baru Guitar en zijn onlangs verschenen album SUN. Op dit laatste album werkte hij met diverse jonge artiesten. In de Volkskrant wordt hij de Nederlandse Ry Cooder genoemd.

 

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stemactrice. De Amsterdamse was in de jaren negentig succesvol samen met haar zus Vera in de band Beeswamp en maakte een geslaagde overstap richting het theater. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt ook stukken van anderen zoals van Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix. Haar laatste voorstelling Electric Lady werd zeer goed ontvangen door de pers met 4 sterren recensies in Het Parool en De Volkskrant. “…een zwoel huwelijk tussen Hendrix’ muziek en de persoonlijkheid van Van der Poel. Met die warme rockstem brengt ze uitstekende vertalingen van hits als Purple Haze en het op haar lijf geschreven Foxy Lady… „ ( Parool). Beatrice, die geroemd wordt vanwege haar gloedvolle soulvolle stem “met een rauw randje” gaat voor het eerst, sinds lange tijd weer Engelstalig zingen!

Dit wordt een voorstelling die in elk theater moet staan!

Erwin Van Ligten: gitaren en zang

Beatrice van der Poel: zang, gitaar en lapsteel

Mart Boudestein:   foto Beatrice

Rene Dissel: foto Erwin

muziek van Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Nirvana, Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Jeff Buckley, Robert Johnson  e.a